Cinema Westside: The Beguiled (VS, 2017)

Meerdere filmgenres

Tijdens de Amerikaanse burgeroorlog in 1864 belandt soldaat John McBurney (Colin Farrell) op een meisjesinternaat in Virginia. Terwijl hij herstelt van zijn wonden probeert hij de eenzame meisjes en vrouwen in te palmen en tegen elkaar op te zetten, maar zijn geluk raakt op wanneer ze zich na verloop van tijd tegen hem keren. Een beklemmende thriller van regisseur Sofia Coppola (Lost in Translation, Marie Antoinette) die bij vlagen herinnert aan haar eerdere werk 'The Virgin Suicides'.

De vrouwen die in het huis wonen (Nicole Kidman schittert in het gezelschap van Kirsten Dunst en Elle Fanning), leven afgeschermd van de buitenwereld – tot de dag waarop de gewonde soldaat wordt aangetroffen en vervolgens wordt binnengelaten om verpleegd te worden. Er ontstaat een seksueel geladen sfeer en door de onderlinge rivaliteit tussen de vrouwen neemt het verhaal een onverwachte wending.

Sofia Coppola laat ruimte voor een dreigende sensuele sfeer, met veel aandacht voor kostuums en kleuren, en zelfs een deugddoende dosis zwarte humor. 'The Beguiled' is gebaseerd op het boek 'A Painted Devil' van Thomas Cullinan. In 1971 werd de gothic-roman al een keer verfilmd door genremaestro Don Siegel, toen met Clint Eastwood in de hoofdrol. In deze nieuwe, meer feminiene lezing concentreert Sofia Coppola zich meer op het psychoseksuele en de historische setting. Zinnenprikkelend. 

Credits: Sofia Coppola (regie), met o.a. Colin Farrell, Nicole Kidman, Kirsten Dunst, Elle Fanning, Oona Laurence, Angourie Rice, Addison Riecke, Emma Howard e.a.

Bekijk de trailer

Prijs

  • Basisprijs: 7 euro
  • Kortingsprijs met Vriendenpas: 5 euro
  • Kortingsprijs zonder Vriendenpas: 6 (-26j en groepen vanaf 12 personen)

Duur: 93 minuten

Cultuurcentrum Evergem - Stroming
Weststraat 31
9940 Evergem
dinsdag 12 december 2017om 20:00
Cultuurcentrum Evergem
www.evergem.be/product.aspx?id=10859
cultuurcentrum@evergem.be
09 358 51 00

Already own an UiTPAS ?

Activeer je UiTPAS

Activeer je UiTPAS en raadpleeg je puntensaldo en persoonlijke voordelen.

Ben je al geregistreerd? Aanmelden.

comeet meetjesland vlaamse overheid Europa LEADER provincie Oost-Vlaanderen vlaanderen (Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling)
Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland