Fietshappening met retrokoers en kampioenschap traag fietsen

Volkssporten

De eerste lustrumuitgave van onze Dag van de Fiets! Editie ’70 jaar Roger De Vlaeminck’ Een trefdag en een feest voor fietsers en fietsen van alle maten en (leef)tijden. Met een wielerrommelmarkt om 10u, benjaminkoers om 13u30, retrokoers om 14u15, kampioenschap traag fietsen om 14u30, en randanimatie.

Wieler(rommel)markt
Vanaf 10 u kan je komen snuisteren tussen de wielerportretten, rennersstickers, koerstruitjes, en veel meer.
Benjaminkoers
Om 13u30 houden we een korte koerswedstrijd voor kinderen van 5 tot 13 jaar. Inschrijven op voorhand hoeft niet en je fiets hoeft geen oud model te zijn. Sportieve benen en veel enthousiasme zijn wel belangrijk. De benjamin in de mooiste retro outfit maakt kans op een mooie prijs.
Retrokoers
De stad Eeklo en het Plattelandscentrum organiseren voor de vijfde keer de retrokoers, een dag vol nostalgie en humor met een knipoog naar de kermiskoersen van weleer. Zelf deelnemen? Dan kan, op voorwaarde dat je een ‘velo’ en outfit gebruikt van voor 1980. Om 14u15 geeft Meneer Pastoor zijn zegen op ons binnenplein en wordt het startschot gegeven, terwijl de champetter een oogje in het zeil houdt. Ambiance verzekerd, zowel voor de coureurs als voor de supporters!
Kampioenschap Traag Fietsen
Heb je het liever wat trager? We dagen je uit deel te nemen aan het kampioenschap Traag Fietsen dat start om 14u30 start in onze boomgaard. Ga de uitdaging aan om zonder de grond te raken zo traag mogelijk te fietsen over het hobbelige parcours. Inschrijven kan de dag zelf.
Prijsuitreiking
Om 17u volgt de bekendmaking van alle winnaars en de prijsuitreiking. Nadien kan iedereen napraten en weer op krachten komen met een hapje en een drankje.

Start: 10u
Einde: Uitzonderlijk tot 19u.
Wielerrommelmarkt: Gratis, reserveren kan via retrokoers@eeklo.be
Retrokoers: 3euro/deelnemer, inschrijven kan via www.eeklo.be/retrokoers
Kampioenschap Traag Fietsen en benjaminkoers: Gratis, inschrijven kan ter plaatse.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Stad Eeklo en Plattelandscentrum
Toon kaart Provinciaal Streekcentrum Huysmanhoeve
Bus 1
9900 Eeklo
vrij 21/07/17 van 10:00 tot 19:00
Plattelandscentrum Meetjesland vzw
gratis
retrokoers@eeklo.be
www.plattelandscentrum.be

Already own an UiTPAS ?

Activeer je UiTPAS

Activeer je UiTPAS en raadpleeg je puntensaldo en persoonlijke voordelen.

Ben je al geregistreerd? Aanmelden.

comeet meetjesland vlaamse overheid Europa LEADER provincie Oost-Vlaanderen vlaanderen (Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling)
Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland