GEANNULEERD - Sierra Hull

Op haar vijfentwintigste heeft singer-songwriter en multi-instrumentaliste Sierra Hull al meer mijlpalen bereikt dan de gemiddelde muzikant in een hele carrière. De virtuoze mandolinespeelster uit Tennessee debuteerde op haar tiende in de Grand Ole Opry Show. Twee jaar later stond ze op de planken van Carnegie Hall en nog eens een jaar later tekende ze een platencontract bij Rounder Records. Daarnaast werd ze al tot driemaal toe verkozen tot Mandolin Player of the Year op de International Bluegrass Music Awards.

Ondertussen bracht Sierra Hull vijf platen uit. Haar laatste, ’25 Trips’, verscheen in februari 2020. In de bluegrass- en rootssongs laat ze haar licht schijnen op de schoonheid van het opgroeien en ouder worden, maar evengoed op de chaos en zorgen die er onvermijdelijk deel van uitmaken. De titel van het album verwijst naar haar bewogen vijfentwintigste levensjaar, waarin ze niet alleen genomineerd werd voor een Grammy voor beste folkalbum maar ook trouwde met haar medemuzikant Justin Moses.

Support is de Amerikaanse songwriter en multi-instrumentalist Rachel Baiman. Zij groeide op in Chicago, maar kon op 18-jarige leeftijd niet weerstaan aan de lokroep van muzikale hoofdstad Nashville. Baiman is ook sessiemuzikant, bandlid en producer en intussen geen onbekende naam in de americana- en bluegrass.

Met debuutplaat 'Shame' (2017) openbaarde ze zich meteen als feministische vertegenwoordiger van een nieuwe generatie Amerikaanse singer-songwriters. Haar meest recente album Cycles (2021) behoort tot één van de beste rootsalbums van het jaar.

Dit concert is een samenwerking met muziekclub N9.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Jeugdcentrum Kubiek
Kerkstraat 121
9900 Eeklo
zaterdag 11 december 2021 van 20:30 tot 22:00
CultuurCentrum De Herbakker
Collect 1 point(s)

€ 16,0

Kansentarief voor UiTPAS Meetjesland: € 4,0

info@ccdeherbakker.be

Already own an UiTPAS ?

Activeer je UiTPAS

Activeer je UiTPAS en raadpleeg je puntensaldo en persoonlijke voordelen.

Ben je al geregistreerd? Aanmelden.

comeet meetjesland vlaamse overheid Europa LEADER provincie Oost-Vlaanderen vlaanderen (Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling)
Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland