Herbakkersfestival weekend 1 met oa Dans Dans, Altin Gün, Radar Men from the Moon en Eclectiv

Pop en rock

Tijdens het eerste weekend van het Herbakkersfestival, op zaterdag 12 en zondag 13 augustus, organiseert muziekclub N9 ontdekkingsconcerten in een ware clubsfeer op het intieme Canadaplein.

Het Herbakkersfestival is ook dit jaar helemaal gratis!

Zaterdag 12 augustus: PSYCH
Op de eerste dag vindt er zowaar mini psychfestival plaats onder de stretchtent. Headliner Altın Gün uit Nederland speelt Turkse psychedelica uit de jaren ’70. Radar Men From The Moon -ook uit Nederland- mengen psych met acid house en sludge. No Metal In This Battle opent de dag met een mix van Nigeriaanse afrobeat, post- en mathrock en een noodzakelijke dosis punk attitude.

Zondag 13 augustus: JAZZ AND BEYOND
Headliner op zondag is Dans Dans, het volstrekt unieke muzikale verbond tussen gitarist Bert Dockx (Flying Horseman, Strand), bassist Frederic Jacques (Mark Lanegan, Lyenn) en drummer Steven Cassiers (Dez Mona, DAAU).

Vooraf is het al jazz wat de klok slaat. Eclectiv brengt moderne jazz. Molten Penguin, met een hoofdrol voor de vibrafoon, speelt eigenzinnige jazzinterpretaties van elektronische muziek van onder andere Kraftwerk en Roni Size. The Muda Jazz Ambassadors is een delegatie jonge jazzwolven uit de derde graad van het MUDA in Evergem. The KA! Jazzmessengers, een gelegenheidsband met leerlingen en leraars van KA! Muziekacademie, openen de dag.

De Sint-Vincentiuskerk wordt ten volle benut op zondag. Tussen de klassieke gitaarconcerten van Brecht Droesbeke, Bruno Van Renterghem en Niels Meire gaat Eeklonaar Michael De Geest los op het orgel.

De hele zondagnamiddag kan je in de Boelare terecht voor NOVA MONDO, de traditionele wereldmarkt met animatie, dans, muziek, workshops, streekproducten, wereldproducten, faire kledij en een hapje en een drankje.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Canadaplein
Prinsenhofstraat 1
9900 Eeklo
Van 12 augustus 2017 tot 13 augustus 2017
Muziekclub N9
Collect 1 point(s)

gratis

www.herbakkersfestival.be

Already own an UiTPAS ?

Activeer je UiTPAS

Activeer je UiTPAS en raadpleeg je puntensaldo en persoonlijke voordelen.

Ben je al geregistreerd? Aanmelden.

comeet meetjesland vlaamse overheid Europa LEADER provincie Oost-Vlaanderen vlaanderen (Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling)
Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland