Komt dat zien! Komt dat zien! Meetjeslandse kermisaffiches (Kaprijke)

Erfgoed

In 2018 ontdekten COMEET en Welzijnsband Meetjesland maar liefst 700 historische kermisaffiches in de Meetjeslandse archieven. We realiseerden ons dat het Meetjesland een rijke kermistraditie kent: elk dorp of wijk kent zijn eigen feesten, koersen, jaarmarkten en noem maar op. De vele affiches in onze archieven zijn getuigen van deze rijke culturele traditie.

COMEET ging daarom aan de slag om een mobiele tentoonstelling te maken over deze historische affiches. De expo, die bestaat uit 16 reproducties van affiches, reist in 2021 door het Meetjesland en houdt halt in de verschillende bibliotheken en cultuurhuizen van onze negen gemeenten. De samenstelling van de affiches wisselt per gemeente en er is een digitaal luik voorzien: via een scherm kan je (coronaveilig) nog eens 47 affiches bekijken op een digitaal scherm dat je met je voeten bedient.

COMEET zorgt met deze kleurrijke expo voor kermissfeer in jouw buurt!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Bartoutcourt
Lembekedorp 28
9971 Lembeke (Kaprijke)
Van 8 mei 2021 tot 16 mei 2021 (do van 14:00 tot 22:00, vr van 14:00 tot 22:00, za van 10:00 tot 22:00, zo van 10:00 tot 22:00)
COMEET
Collect 1 point(s)

gratis

https://www.facebook.com/BarToutCourt/
www.comeet.be/projecten-erfgoed/meetj...

Already own an UiTPAS ?

Activeer je UiTPAS

Activeer je UiTPAS en raadpleeg je puntensaldo en persoonlijke voordelen.

Ben je al geregistreerd? Aanmelden.

comeet meetjesland vlaamse overheid Europa LEADER provincie Oost-Vlaanderen vlaanderen (Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling)
Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland