Mola - het Provinciaal Molencentrum

Geschiedenis

In de tentoonstelling van Mola staan de techniek van de molen, de geschiedenis van de Vlaamse staakmolen en de toekomst van hernieuwbare energie centraal. Het waardevolle molenpatrimonium en de moderne wind- en waterturbines doen er elk hun verhaal over water en wind.

Je wandelt er binnen in een dynamische tentoonstelling over molenzorg, molentechniek, molengeschiedenis, molenbeleid en een toekomst met molens. Hier maak je grondig kennis met het fenomeen 'molen' in zeer verscheiden aspecten. Doe-modellen en maquettes nodigen uit tot interactie. Film en computersimulatie brengen de hoofdthema's verrassend in beeld. Rondleidingen worden aangepast aan de leeftijd en de belangstelling van de groep.

De kracht van wind en water aan den lijve ondervinden Wieken, assen, kammen zien draaien om de stenen aan het malen te zetten Het kan! Mola organiseert op vraag bezoeken aan werkende molens. Ook het uitstippelen van molenroutes in Oost-Vlaanderen behoort tot de mogelijkheden.

Toon kaart Mola - het Provinciaal Molencentrum
Puyenbrug 5
9185 Wachtebeke
Wo Van 0:00 tot 0:00 Do Van 0:00 tot 0:00 Vr Van 0:00 tot 0:00 Za Van 0:00 tot 0:00 Zo Van 0:00 tot 0:00
gratis
mola@oost-vlaanderen.be
+32 9 3424240
www.oost-vlaanderen.be/mola

Already own an UiTPAS ?

Activeer je UiTPAS

Activeer je UiTPAS en raadpleeg je puntensaldo en persoonlijke voordelen.

Ben je al geregistreerd? Aanmelden.

comeet meetjesland vlaamse overheid Europa LEADER provincie Oost-Vlaanderen vlaanderen (Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling)
Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland