Toine Thys Trio (Jazzweekend in de Paal - Jazzenede Clubconcert )

Dit avontuurlijke trio bestaat nu al 7 jaar en hun eerste album werd met laaiend enthousiaste recensies binnen en buiten Europa ontvangen (‘Révélation’ in het Franse Jazzman Magazine, ‘Must’ bij TSF Jazz, ‘Découverte’ bij Jazznews).).

Saxofonist Toine Thys brengt ons een feestelijke, energieke en intense muziek die beinvloed is door zijn recente samenwerkingen in Afrika en door meerdere documentaires (o.a. van Werner Herzog: Wings of Hope, Grizzly Man, Encounters at the End of the World, …).

Groove, ritme en interactie staan centraal.
Achter Thys staat nog steeds de ongelooflijke Nederlandse Arno Krijger, ongetwijfeld de maestro van het Hammond orgel. Hij is een van de zeldzame organisten die op dit instrument de melodieën op het toetstenbord en de bassen op pedalen op de wijze van Larry Young of Jimmy Smith speelt. De toon van het Hammondorgel vermengt zich perfekt met de tenor improvisaties en de basklarinet.
De canadeense drummer Karl Jannuska voegt er wilde energie aan toe. Hij aarzelt niet om er tussen te komen en een sterke dialoog is het gevolg.

Het nieuwe album 'GRIZZLY' wordt in april 2018 via IGLOO Records uitgebracht, samen met gastgitarist Hervé Samb.

- - - - -
Dit concert maakt deel uit van het 'Jazzweekend in de Paal'.
Dat jazz heel divers is en er geen leeftijd op staat (niet wat het publiek betreft en niet wat de muzikanten betreft) weten we al langer dan vandaag.
Tijdens het Jazzweekend van vrijdag 8 tot en met zondag 9 september verwelkomen we op het podium van de Strandpaal drie generaties jazzmusici: van het jong geweld van Screens over het schitterende Toine Thys Trio tot het indrukwekkende Trio Grande.

Voor elk wat wils en voor muzikale veelvraten hebben we een mooie korting: per concert betaal je 10 euro maar voor een combiticket betaal je slechts 20 euro en kan je alle drie de concerten bijwonen.
Jonger dan 25 jaar? Dan betaal je sowieso slechts 5 euro per concert.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart café de Strandpaal
Diederikplein 4
9960 Assenede
zondag 10 december 2017 van 15:00 tot 17:30
Strandpaal 28 vzw
Collect 1 point(s)

€ 10,0

Kansentarief voor UiTPAS Meetjesland: € 2,5

reservatie@jazzenede.be
+32 475 297 287
www.strandpaal28.be

Already own an UiTPAS ?

Activeer je UiTPAS

Activeer je UiTPAS en raadpleeg je puntensaldo en persoonlijke voordelen.

Ben je al geregistreerd? Aanmelden.

comeet meetjesland vlaamse overheid Europa LEADER provincie Oost-Vlaanderen vlaanderen (Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling)
Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland