VOLKSSPORTENWEEKEND EN EUROPESE SPELEN

Het worden op en rond de historische dries van Doornzele opnieuw hoogdagen voor de volkssport half augustus. Door middel van dit evenement tracht de Belgische Krulbolbond zijn volkssport ‘krulbol’ als Vlaams Erfgoed de nodige uitstraling te bezorgen.

Op zaterdag is er traditioneel het Kampioenschap van België – krulbol maats loten, waarbij de beste krulbolders van het land strijden om de tricolore. Die dag is er tevens een grandioze Rommelmarkt, een kampioenschap liggende wipschieten en randanimatie voor jong en oud. De dag eindigt met een hespenbarbecue en een ‘Vlaamse avond’.

Op zondag worden de 15de Europese Spelen voor Volkssporten gehouden met Interlands, publiekswedstrijden en initiaties. Ook op zondag is er rommelmarkt, tal van optredens en een snoepenworp. De Expo krulbol in de Molen van Doornzele kan bezichtigd worden.

Op maandag zijn er de Vlaamse Kampioenschappen Krulbol – maats mee, maar ook randanimatie, clown en schminken.

Op dinsdag, tijdens de Dag van de Recreant en Jeugd, komen enkele honderden recreatieve spelers en jeugdspelers uit het Meetjesland en omliggende aan hun trekken op de krulbolbanen van Doornzele Dries.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Doornzele Dries
Doornzele Dries z/n
9940 Evergem
za 12 augustus 2017 van 13:00 tot 23:59 zo 13 augustus 2017 van 10:00 tot 23:59 ma 14 augustus 2017 van 13:00 tot 23:59 di 15 augustus 2017 van 13:00 tot 23:59
Belgische Krulbolbond
info@krulbol.be
www.krulbol.be

Already own an UiTPAS ?

Activeer je UiTPAS

Activeer je UiTPAS en raadpleeg je puntensaldo en persoonlijke voordelen.

Ben je al geregistreerd? Aanmelden.

comeet meetjesland vlaamse overheid Europa LEADER provincie Oost-Vlaanderen vlaanderen (Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling)
Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland