Wandeling: een vissersdorp op kindermaat…

7 +

Erfgoed

Een vissersdorp op kindermaat….Garry garnaal is vanaf nu te zien op het scherm. Niet in de filmzaal of op de buis, maar wel op het kleine schermpje van een handpc-GPS. Daarop neemt deze swingende garnaal met sterallures kinderen en volwassenen op sleeptouw. Samen met de Boekhoutse garnaalvisser Peetje Gîrnaert loopt hij voorop (7 km) die langs grenzen, dijken en restanten van oude havens voert.

De wandeling is zowel beschikbaar voor individuele bezoekers als voor groepen.

Individuele bezoekers maken gebruik van de toepassingen van de touch-hand-gps computer. Op zijn kleine schermpje komen Peetje Gîrnaert en Garry Garnaal tot leven. Zijn loodsen je doorheen de prachtige Boekhoutse polder- en havenlandschappen. Langs de route zijn er diverse leuke en educatieve doeopdrachten.

Groepen kunnen op stap met de liveversie van Peetje Gîrnaert of Garry Garnaal. Eén van onze gidsen kruipt in de huid van één van de twee figuren en vertelt het verhaal van een vissersdorp zonder haven.

Er is ook een speciale formule voor scholen. Zo is er een speciaal lespakket beschikbaar dat vooraf gedownload kan worden en in de klas verwerkt. Er worden ook speciale daguitstappen voorzien voor scholen. Alles is bespreekbaar: van lunchpakket tot een knutselworkshop.


Contact
Dienst Vrije Tijd - toerisme / Lien Ysebaert en Ann Buysse
Kasteelstraat 3, 9960 Assenede
telefoon 09 341 90 80, fax 09 341 95 99

peetjen Geirnaert en Garry Garnaal
Toon kaart Bezoekerscentrum Boekhoute
Boekhoutedorp 3
9961 Boekhoute
Van 14 februari 2011 tot 15 februari 2030 (wo van 0:00 tot 0:00, do van 0:00 tot 0:00, vr van 0:00 tot 0:00,
Gemeentebestuur Assenede
€ 5,0
092187896
www.op-zoek-naar-de-verdwenen-havens.be

Already own an UiTPAS ?

Activeer je UiTPAS

Activeer je UiTPAS en raadpleeg je puntensaldo en persoonlijke voordelen.

Ben je al geregistreerd? Aanmelden.

comeet meetjesland vlaamse overheid Europa LEADER provincie Oost-Vlaanderen vlaanderen (Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling)
Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland