Winterconcert II: Pianoduo Penson-Heynderickx

Klassieke muziek

Verwarm je aan de winterklanken van het pianoduo Penson-Heynderickx tijdens deze nieuwe concertreeks!

Yanna Penson werd geboren in Gent in 1990 in een muzikaal gezin. Op vierjarige leeftijd begon Yanna piano te spelen. Aanvankelijk gaf haar moeder haar les. Tussen 2003 en 2010 studeerde ze bij Heidi Hendrickx en Levente Kende, eerst in de muziekacademie van Antwerpen en vervolgens aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen, waar ze eveneens haar Bachelordiploma behaalde. Vanaf september 2010 studeerde ze bij Vitaly Samoshko aan het Conservatorium van Gent, waar ze in 2012 haar masterdiploma behaalde met Grootste Onderscheiding voor piano. In september 2013 kreeg Yanna de kans om een aanvullende masteropleiding te volgen aan het Mannescollege in New York, bij pianiste Eteri Andjaparidze, dankzij de steun van Fulbright en de baef, dit gedurende één jaar.

Jan Heynderickx (°1986, Brugge) begon zijn muzikale studies aan het Brugse Muziekconservatorium. Hij kreeg er les van Joost Vanmaele (piano) en Arne Deforce (kamermuziek). In 2004 behaalde hij er de einddiploma’s piano en kamermuziek, beide met de grootste onderscheiding. Hij werd laureaat van de wedstrijden Axion Classics (2004), Stephan De Jonghe (2006) en Lions Club (2007). Jan Heynderickx studeerde aanvankelijk piano aan het Lemmensinstituut (bij Jan Vermeulen) en later aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen (bij Levente Kende en Heidi Hendrickx), waar hij zijn masterdiploma behaalde. In 2012 studeerde hij aan het Lemmensinstituut met grootste onderscheiding af als master-na-Master Piano (bij Jan Vermeulen) en master Kamermuziek.

Na het concert volgt er een receptie en een optioneel bezoek aan het kasteel.
Tickets kosten 15 euro en zijn te reserveren via www.maene.be en tel. 051 68 64 37.

Toon kaart Kasteel van Poeke
Kasteelstraat 38
9880 Poeke (Aalter)
zondag 3 december 2017 van 11:00 tot 11:00
gemeentebestuur Aalter, cel Cultuur en toerisme
€ 15,0
cultuur.toerisme@aalter.be
09 325 22 00

Already own an UiTPAS ?

Activeer je UiTPAS

Activeer je UiTPAS en raadpleeg je puntensaldo en persoonlijke voordelen.

Ben je al geregistreerd? Aanmelden.

comeet meetjesland vlaamse overheid Europa LEADER provincie Oost-Vlaanderen vlaanderen (Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling)
Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland