WINTERLAND '76 - Tribute to the music of The Band

Op 25 november 1976 stond The Band voor de laatste maal op het podium in zijn originele bezetting. De iconische zaal Winterland was het decor voor een spectaculaire show met de toepasselijke naam ‘The Last Waltz’. Al hun klassieke nummers passeerden de revue: ‘The Weight’, ‘I Shall Be Released’, ‘The Night They Drove Old Dixie Down’ ... Songs die een hele generatie in vervoering brachten.
The Band viel kort daarna uit elkaar door onderlinge onenigheid, maar die avond heerste er nog één keer de warme camaraderie van weleer. Het is nu meer dan 40 jaar geleden dat deze magische avond plaatsvond, maar de erfenis van The Band zindert nog steeds na in het hedendaagse muzikale landschap.
Een stel Vlaamse muzikanten vond het dan ook het geknipte moment voor een passend eerbetoon aan deze unieke groep. Winterland ‘76 is géén covergroep, laat dat meteen duidelijk zijn! Het is een
tribute, wat betekent dat de muziek en het typerende speelplezier terug tot leven worden gebracht met een geheel eigen karakter. Het zestal blijft min of meer trouw aan de oorspronkelijke bezetting
(er verschijnt enkel een extra gitaar ten tonele), en brengt een persoonlijke interpretatie van het muzikale erfgoed dat The Band ons heeft nagelaten.

Locatie: Staand concert in de polyvalente zaal

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart CultuurCentrum De Herbakker
Pastoor De Nevestraat 10
9900 Eeklo
vrijdag 12 januari 2018 van 20:30 tot 20:30
CultuurCentrum De Herbakker
Collect 1 point(s)

€ 17,0

Kansentarief voor UiTPAS Meetjesland: € 4,25

tickets@ccdeherbakker.be
09 218 27 27
www.ccdeherbakker.be

Already own an UiTPAS ?

Activeer je UiTPAS

Activeer je UiTPAS en raadpleeg je puntensaldo en persoonlijke voordelen.

Ben je al geregistreerd? Aanmelden.

comeet meetjesland vlaamse overheid Europa LEADER provincie Oost-Vlaanderen vlaanderen (Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling)
Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland