Nacht van de Meetjeslandse Kerken

"Op donderdag 9 & vrijdag 10 november organiseren Erfgoedcel Meetjesland, Provincie Oost-Vlaanderen en 23 Meetjeslandse kerkraden de Nacht van de Meetjeslandse Kerken."

In 2014 sloegen COMEET (Erfgoedcel Meetjesland) en Provincie Oost-Vlaanderen de handen in elkaar om tien kerkraden in het Meetjesland te helpen met de opmaak van hun kerkinventaris, wat belangrijk is voor het bewaren van het aanwezige erfgoed. De kerkraden werden bijgestaan door enkele enthousiaste vrijwilligers die drie jaar lang intensief mee inventariseerden. Tegen het eind van 2017 zullen alle parochiekerken in de regio over een geactualiseerde en gedigitaliseerde kerkinventaris beschikken.

Om het mooie werk van de vrijwilligers en de dagelijkse zorg van de kerkfabrieken voor hun patrimonium in de kijker te zetten, initieerden COMEET en Provincie Oost-Vlaanderen een slotmoment voor dit project: de Nacht van de Meetjeslandse Kerken. De kerkfabrieken uit de streek werden gevraagd om hun deuren open te zetten voor deze nocturne, waarvoor ze het programma naar believen konden invullen. 

Maar liefst 23 kerkraden besloten deel te nemen en verwelkomen bezoekers voor een rondleiding, lezing, tentoonstelling, concert, zangstonde… Een divers en verrassend aanbod dat bovendien de uitgelezen gelegenheid biedt om het prachtige religieuze erfgoed uit de streek op een andere manier te ontdekken!

Bekijk hier een kort verslag of bekijk alle foto's via deze link

Already own an UiTPAS ?

Activeer je UiTPAS

Activeer je UiTPAS en raadpleeg je puntensaldo en persoonlijke voordelen.

Ben je al geregistreerd? Aanmelden.

comeet meetjesland vlaamse overheid Europa LEADER provincie Oost-Vlaanderen vlaanderen (Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling)
Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland