nieuws

Bestel nu al je tickets voor seizoen 2018-2019

di, 06/19/2018 - 10:31

Cultuurfanaten noteren juni met stip in hun agenda: dan worden de programma's bekend gemaakt van de CC's! Ook andere huizen pakken al uit met een programma voor het najaar. Heb jij je tickets al geboekt?

CC Stroming - Evergem : nu al met vriendenpas, losse tickets vanaf 19 juni>
CC Den Hoogen Pad - Maldegem (Adegem): nu te koop>
CC Herbakker - Eeklo: nu te koop> 
Muziekclub N9: nu te koop>
Culturele site De Meet: vanaf 1 juli>
Arscene: nu te koop>
SOCK: nu te koop>
Kasteel van Poeke: nu te koop>
GC De Bijenkorf: meer info>

Nieuwe UiTPAS organisatoren!

ma, 04/09/2018 - 15:45

Gebruik je UiTPAS Meetjesland vanaf nu ook bij V-Formation en kamerkoor Tweede couplet!


Intussen kun je met je UITPAS Meetjesland al bij 87 organisaties terecht. Je spaart er UiTpunten, die je kunt omruilen tegen toffe voordelen. Houders van een pas met kansentarief (voor mensen met een beperkt inkomen), krijgen bij al die organisatoren ook een aanvullende korting op hun deelname.

 

In maart kwamen deze 2 organisaties erbij:

  • Kamerkoor Tweede Couplet in Eeklo. Dit gemengde koor brengt zowel klassieke als hedendaagse muziek. Ontdek hun activiteiten op www.tweedecouplet.be
  • V-Formation springkastelenkampen in Eeklo. Deze kampen staan garant voor sport-, spel- en springactiviteiten op knotsgekke springkastelen. Voor kinderen van 3 tot en met 12 jaar! Lees er meer over op www.springkastelenkamp.be.

UiTPAS Meetjesland: vanaf september ook in Maldegem!

di, 04/03/2018 - 18:06

UiTPAS Meetjesland, de spaar- en voordeelkaart voor vrije tijd, breidt uit! Vanaf september stapt ook Maldegem in dit systeem. 

Dat wil zeggen dat je met je pas ook bij Maldegemse organisatoren terecht zult kunnen om punten te sparen en om te ruilen. Tot nu toe was dit mogelijk in Assenede en in Eeklo. Met de toetreding van Maldegem komen er in 1 klap heel wat nieuwe UITPAS-aanbieders bij!

Bovendien kunnen inwoners van Maldegem met een beperkt inkomen ook een aanvraag doen voor een UiTPAS met kansentarief, waar ze aanvullende korting mee kunnen krijgen op vrijetijdsactiviteiten. 

Het aftellen naar september begint! 

De Eerste Wereldoorlog in het Meetjesland

di, 02/20/2018 - 15:31

In 2018 is het 100 jaar geleden dat er een einde kwam aan de Eerste Wereldoorlog. In het Meetjesland worden de laatste oorlogsmaanden herdacht met een veelzijdig activiteitenaanbod: tentoonstellingen, een online overzicht van het oorlogserfgoed en enkele grote evenementen.

Bekijk het oorlogserfgoed in het Meetjesland ook op www.meetjes.land/eerstewereldoorlog

Meetjesland Reuzenland in de bib

ma, 10/16/2017 - 16:41

Van 18 tot en met 26 november organiseren de bibliotheken een heuse Reuzevoorleesweek. Ook op Kinderkunstendag (zondag 17 november) zijn er heel wat reuzenactiviteiten.

Zomertoer Thuis voor een Beeld

do, 07/27/2017 - 10:42

Met "Een thuis voor een beeld" loofde de provincie Oost-Vlaanderen de afgelopen 22 jaar ieder jaar een prijs uit aan een gemeente die een kunstwerk in de openbare ruimte opneemt. Radio 2 passeert de hele maand augustus bij elke winnende gemeente, waaronder ook zes uit het Meetjesland.

Elke ochtend tussen 6 en 8 uur kan je live meespelen met de quiz en 's middags zijn er reportages over verschillende onderwerpen. Elke gemeente organiseert ook verschillende activiteiten. 

  • 01/08 - Sint-Laureins
  • 02/08 - Evergem
  • 14/08 - Lovendegem
  • 18/08 - Assenede
  • 21/08 - Maldegem
  • 24/08 - Aalter

Klaar voor het nieuwe cultuurseizoen!

wo, 06/07/2017 - 09:13

De nieuwe seizoensbrochures zijn er! De Meetjeslandse programmatoren brengen opnieuw de beste en meest verassende voorstellingen naar een podium in je buurt. Bekijk hier (enkele van) de UITSCHIETERs van het nieuwe cultuurseizoen en reserveer alvast je tickets of abonnement bij de betreffende organisator! 

UiT in het Meetjesland 2.0

di, 05/30/2017 - 08:49

Je vertrouwde regionale vrijetijdsagenda zit in een gloednieuw kleedje! Frisse kleuren, een speels nieuw logo en opvallende afbeeldingen. Uiteraard is niet enkel de lay-out opgefrist maar biedt de website ook heel wat nieuwe opties in vergelijking met de vorige. Daarom zetten we hieronder even enkele van de nieuwe functies op een rijtje.

Already own an UiTPAS ?

Activeer je UiTPAS

Activeer je UiTPAS en raadpleeg je puntensaldo en persoonlijke voordelen.

Ben je al geregistreerd? Aanmelden.

comeet meetjesland vlaamse overheid Europa LEADER provincie Oost-Vlaanderen vlaanderen (Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling)
Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland